2011. augusztus 5., péntek

Évforduló - William Wallace elfogása


1305. augusztus 5-én William Wallace-t a Rettenthetetlen című filmből is ismert lovagot, a skót ellenállás vezetőjét Glasgow mellett fogságba ejtették az angol csapatok. Innen Londonba szállították, ahol hazaárulás vádjával az angol bíróság elé állították. Mivel a két és fél hétig tartó tárgyalás végeztével sem ismerte el királyának I. Edwardot, árulásért megkínozták, majd végül felnégyelték. (forrás: Wikipedia)

Az évfordulóhoz kapcsolódó társasjátékunk a Hammer of the Scots, melyről hamarosan videó ismertetőt és példajátékot láthattok.

Köszöntő!

Sziasztok,

Nagy szeretettel köszöntök mindenkit, aki erre a friss és ropogós blogra tévedt. Oldalam fő témája a társasjátékozás, ezen belül is leginkább a háborús témájú, úgynevezett wargame-ek bemutatása lesz. Igyekszem majd rendszeresen bemutatni Nektek ismert és kevésbé ismert játékokat ebben a műfajban. Megismertetni Veletek a szabályokat és konkrétan bemutatni, hogyan is néz ki egy kör a játékban. Azért is gondoltam erre, mert kis hazánkban egy szűk réteg ismeri csak az ilyen típusú gémeket és az újoncoknak sincs könnyű dolga, hiszen a szabályok 99%-a nem lelhető fel anyanyelvünkön. A bemutatóim videó formában lesznek közzé téve, így minden érdeklődő láthatja majd, hogy miről is beszélek. Bízom benne, hogy idővel a wargamerek tábora növekedni kezd és itthon is létjogosultságot nyer ez a ma még különc hobbi. Szeretném ezt azért is, mert a háborús, vagy tágabb értelembe véve a történelmi témájú játékokkal való foglalatosság, minden jel szerint jótékony hatással van az általános műveltségre, illetve érdeklődésre. Másik okom inkább önös  érdekű, hiszen milyen jó is lenne, ha lenne kivel játszani hasonló játékokat!
A játékok bemutatása mellett, úgy tervezem, hogy rendszeresen írok egy-egy rövid post-ot, hogy megemlékezhessünk (ismeretet gyűjtsünk) különböző események évfordulóiról, természetesen ragaszkodva a történelmi, háborús vonalhoz. Illetve alkalomadtán különböző, témába vágó könyvekről, filmekről is várhatóak bejegyzések. Mindezekhez igyekszem majd egy-egy kapcsolódó társasjátékot is megemlíteni, vagy röviden bemutatni.
Remélem lesznek, akik rendszeresen visszatérnek és olvasgatják, nézegetik, tanulgatják a feltöltött tartalmat. De mindenekelőtt remélem, hogy lesz olyan, aki bemerészkedik a wargame-ek csodás világába!
Bármilyen kérdést, kérést, észrevételt örömmel veszek, írjatok nyugodtan.


Mindenkinek jó olvasást és jó játékot kívánok!


 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness