2011. augusztus 31., szerda

Újdonság - GMT Games

Három játékkal bővült a GMT Games előrendelhető P500-as listája. Vessünk egy gyors pillantást mindegyikre.

Az első valójában csak egy kiegészítő a kiadó nagy sikerű, belépő szintű játékához a Manoeuvre-hez. A Napóleon korabeli harcokat szimuláló, kártya alapú wargame, mostantól lehetőséget biztosít, hogy a jeges északon vagy a titokzatos keleten is próbára tegyük taktikai képességeinket.


A Navajo Wars egy solitaire wargame, izgalmas, vadnyugati témával. A 3 scenario 1-2 órás játékidővel bír és mérsékelt komplexitású szabályokat alkalmaz. Több, mint 250 counter és 80 kártya található a játékban.



A harmadik újonc, a The Battle for Sicily egy igazi "monster" wargame. A hatalmas térképpel és közel 1300 counterrel rendelkező játék, méretéhez képest egész baráti 2-3 órás játékidőt ígér. Az 1943-as szicíliai megszállást dolgozza fel. Érdekessége, hogy hárman is játszható, ugyanis a szövetséges angol és amerikai csapatok egymással versengve próbálják legyőzni a német-olasz sereget.




Évforduló - V. Henrik halála


1422. augusztus 31-én hunyt el V. Henrik angol király.  Fiatal herceg korában egyike volt a legpajkosabb ifjaknak, aki jókedvű cimborák társaságában a kocsmákat járta és könnyelmű életet élt, trónra lépésével azonban jó útra tért s egyike lett a legjelentősebb angol uralkodóknak. Mindenekelőtt közbocsánatot hirdetett. A papság jóindulatát azzal iparkodott kiérdemelni, hogy John Wycliffe híveit hevesen üldözte. Henrik fő törekvése a francia trón elnyerésére irányult. 1415 augusztusában 30 000 emberrel kikötött Normandiában és bevette Harfleurt. Nem sokkal később Azincourt mellett 1415. október 25-én volt a százéves háború egyik legismertebb csatája, melyben a gyalogosok, különösen az íjászok a francia lovassereget legyőzték. Mint uralkodó igazságszerető és törvénytisztelő volt. Nagy érdemeket szerzett a nemzeti honvédség szervezése körül. Halála után kilenc hónapos fiára szállt a trón, a későbbi VI. Henrikre.

 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness