2011. október 3., hétfő

VASSAL - Új modulok

Három új VASSAl modulra szeretném felhívni a figyelmeteket, amelyek nemrég váltak elérhetővé.

A Star Fleet Battle Force egy rövid és egyszerű kártyajáték, nem nagy meglepetésre egy sci-fi témára építve. Modulja elérhető itt.

A Furry in the West egy 35 éves Avalon Hill által kiadott játék. Az amerikai polgárháború idején játszódik és közel 3 órás szórakozást ígér. Modulja elérhető itt.

A harmadik pedig egy frissen kiadott GMT Games játék, a Space Empires: 4X. Korábban már írtam róla néhány infót, a játék modulja letölthető innen.

Évforduló - Bécsi béke

1866. október 3-án az olasz-osztrák háborút lezáró bécsi béke értelmében Ausztria lemondott Velencéről Olaszország javára, míg Olaszország nem tartott igényt Dél-Tirolra és az Isztriai-félszigetre. Az olaszok főként a porosz előrenyomulásnak köszönhették területi nyereségüket. Az 1861. március 18-án kikiáltott olasz királyságba ugyanis Velence és Róma nem tartozott bele. A Königgrätz-nél elszenvedett vereség után azonban az osztrákoknak át kellett értékelniük itáliai politikájukat, annak ellenére, hogy az olasz fronton győzelmet arattak (Lissa és Custozza).(forrás:Múlt-kor)
 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness