2011. augusztus 12., péntek

VASSAL alapok


Megérkezett az első videó. De továbbra is várnotok kell egy kicsit a játékismertetőkre (ígérem már nem sokáig), ezzel még csak előkészítem a terepet a bemutatókhoz. Ugyanis a videó bemutatók nem hagyományos módszerrel lesznek rögzítve, hanem egy számítógépes program segítségével fogom ismerteti a tartalmat. Egy virtuális "társasjáték asztalra" lesznek kipakolva a kiszemelt áldozatok, hogy szemügyre vegyük őket. A program  neve VASSAL Engine.
 

Évforduló - Kleopátra halála

 
 
VII. Kleopátra Philopatór, Egyiptom királynője, a Ptolemaiosz dinasztia utolsó uralkodója és az ország utolsó hellenisztikus vezetője. Habár számos más egyiptomi királynő használta e nevet, általában egyszerűen Kleopátra néven ismert, minden más ezen néven szereplő elődjénél híresebb. Szerelmi viszonyt folytatott Caesarral. Majd feleségül ment Marcus Antoniushoz. Gyermekei közül három Antoniustól és egy Caesartól származott. Az ókori feljegyzések szerint önkezével vetett véget életének, egy  áspiskígyó  harapása  által  i. e. 30. augusztus 12-én.

Néhány évvel korábban játszódik a GMT Games kiadó Great Battles of History  sorozatának tagja, a Caesar in Alexandria. Felfegyverzett római légiók csapnak össze az egyiptomi seregekkel tengeren és szárazföldön, a híres város feletti uralom megszerzéséért.

 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness