2011. szeptember 14., szerda

Újdonság - Wargame újdonságok

Az elmúlt héten több kiadó is jelentkezett friss wargame-ekkel. Szám szerint hármat fogunk most áttekinteni.

A Lock'n Load kiadó új tagot jelentet meg a Nations at War sorozatához. A White Star Rising: Operation Cobra egy kiegészítő a korábban megjelent alapjátékhoz. Ebben a kiegészítőben a hangsúlyt a normandiai partraszállást követő szövetséges előrenyomulásra helyezték. A 126 új counter segítségével mostantól irányíthatjuk a kanadai, francia és lengyel egységeket, de kapunk új egységeket a már meglévő amerikai, brit és német oldal erősítésére is. A kilenc új scenario mellé az előrendelők kettő ajándék scenariot is kapnak. A kiadótól megszokott játék és grafikai minőség most sem okoz csalódást az érdeklődőknek.

A Grognard Simulation kiadó gondozásában kerül piacra a Death Ride: Hafid Ridge, mely egy gyors és egyszerű taktikai szintű wargame. Az 1941 júniusában végrehajtott Battleaxe hadművelet Hafid Ridge-ért folytatott csatájának szimulációja. A németek és angolok közötti harcot felelevenítő játék kb. 300 countert tartalmaz és alkalmas lesz a solitaire játékra is.



A korábban már többször is szóba kerülő Victory Point Games is előrukkolt egy friss kiadással. Ez a játék a solitaire játékosoknak lehet érdekes. A Hero of Weehawken az amerikai kontinensre visz minket, ahol Jefferson elnök életét menthetjük meg az ellene összeesküvést szövögető és életére törő korábbi alelnöke, Aaron Burr mielőbbi leleplezésével. A játék kevesebb, mint egy óra alatt lejátszható, rövid, egyszerű szabályokat alkalmaz és csak néhány counter és kártya tartozik hozzá. Az viszont garantált, hogy jó párszor újra neki kell ülni, mire sikerül megmenteni Jefferson urat.

Évforduló - Tockoe-i robbantás

Az orosz légierő 1954. szeptember 14-én egy TU-4-es nehézbombázóról, 350 m magasból, dobott le első ízben egy 40 kilotonna TNT hatóerejű atombombát a Tockoe (Totskoye) nevű kísérleti telepre. (Orenburgi terület) A hadgyakorlat neve: "Sznyezsok" azaz "Hópehely" volt és 45 ezer katona lett kivezényelve, hogy a bomba hatását "teszteljék". Céljuk az volt, hogy egyrészt információt gyűjtsenek az atomrobbantás hatásairől, másrészt katonai gyakorlatnak szánták egy esetleges nukleáris támadás ellen.  A gyakorlat keretén belül a katonáknak, meg kellett szállniuk a területet a robbanás után. Ebben az időben még úgy vélték, hogy az atomot képesek lesznek a tüzérséghez hasonlóan, taktikai fegyverként bevetni. 
Később, a robbantás utáni sugárzás következtében közel 55 ezer ember veszítette életét,  katonai és a közelben élő civil személyek is.
 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness