2011. augusztus 19., péntek

Ajánló - Középkori harcosok



Aki felbuzdulva a Hammer of the Scots játékon, tovább tanulmányozná a kor haditechnikáját, annak figyelmébe ajánlok egy érdekes és gazdagon illusztrált művet.

Martin J. Dougherty: Középkori harcosok (Fegyverek és harci technikák 1000-1500)

A  könyv négy fejezete a lovas katonák, a gyalogos vitézek, a lövészcsapatok és az ostromfegyverek, illetve technikák világába vezet bennünket.Több mint 300 színes művészeti alkotás képével, fényképekkel és térképekkel, valamint a fegyverek, fegyverzetek, technikák ábráival és taktikai rajzokkal mutatja be a középkor világát.

Évforduló - Páneurópai piknik


Európa ideológiai és gazdasági kettéosztottsága, amely a II. világháborút követően jött létre, a hidegháború mérgesedésével fizikai elszigetelésben nyilvánult meg. Az elszigetelést határzárakkal oldották meg az adott országok nyugati határai mentén, melyek az 1940-es évek második felétől fokozatosan jelentek meg. Az 1989. augusztus 19-én, Sopronpusztán megrendezett páneurópai pikniken több mint 600 NDK-állampolgár használta fel a vasfüggöny megnyílásának rövid pillanatát arra, hogy nyugatra szökjön, miután előzőleg röplapokon felhívták a figyelmüket a páneurópai piknikre. A magyar határőrség, Bella Árpád határőr alezredes bölcsességének köszönhetően az érvényben levő lőparancs ellenére sem avatkozott közbe. A páneurópai piknik fontos mérföldkő azokban a folyamatokban, amelyek a német újraegyesítéshez vezettek.


Az 1989: Dawn of Freedom egy izgalmas és mozgalmas szimulációja a hidegháború végének. A Twilight Struggle tervezőjének új játéka elődjéhez hasonlóan fontos politikai döntések elé állítja a játékosokat, hozzáadva ehhez a forradalmi időszak szociális és gazdasági vonatkozásait is. A játék kártya vezérelt mechanizmust használ és várhatóan idén novemberben kerül majd a polcokra.
 

WARGAME BLOG © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness